Lysindfald gennem det mundblæste glas.

Vartov Kirke

København

Vartov Kirke

Köpenhamn

Restaurering af kirken
Kirken, der gennem mange år var været malet i lysegrå nuancer, var medtaget af mange års brug. Alterpartiet og prædikestolen gennemgik derfor en omfattende snedkermæssig restaurering og senere en nænsom retouchering og forgyldning. Enkelte steder også en opmaling hos en malerkonservator. Alterpartiets udsmykning fremstår i dag markant og klart i sit udtryk. Kirkebænkene blev malet i en mørkegrå nuance for at opnå en fin kontrast til den lysere grå farve, der går igen på rummets øvrige træværk. Ligeledes blev knæfaldet med udgangspunkt i det oprindelige nyfortolket. Udskiftningen af vinduernes ugennemsigtige industriglas til mundblæst glas gør lysindfaldet mere behageligt.

Ole Drachmann stod for løsning af opgaven som partner hos Erik Møller Arkitekter. EMA er indehaver af rettighederne til projektet.

Restaurering av kyrkan.
Kyrkan hade under många år varit målad i ljusgrå nyanser och uppvisade stort slitage efter många års användning. Altarpartiet och predikstol genomgick en omfattande snickerirenovering och därefter en skonsam förbättring och förgyllning. Enskilda delar genomgick även målning hos en målerikonservator. Idag har altarpartiets utsmyckning ett tydligt och klart uttryck. Kyrkbänkarna målades i en mörkgrå nyans för att ge en fin kontrast till den ljusgrå färgen som är genomgående för kyrkorummets övriga trädetaljer. Dessutom gjordes en nytolkning av den ursprungliga knäpallen. Det ogenomskinliga industriglaset i fönstren ersattes med munblåst glas som ger ett behagligare ljusinsläpp.

Ole Drachmann stod for løsning af opgaven som partner hos Erik Møller Arkitekter. EMA er indehaver af rettighederne til projektet.

Kirkebænke
StedKøbenhavn
BygherreVartov Kirkes Menighedsråd
BevaringsstatusKirke
TypeRestaurering og istandsættelse
År2003
StatusUdført
FotoOle Drachmann
PlatsKöpenhamn
ByggherreVartov Kirkes Menighedsråd
BevaringsstatusKyrka
TypRestaurering og reparation
År2003
StatusUtfört
FotoOle Drachmann
[contact_form]