Marmorkirken

København

Facade-restaurering af Marmorkirken: Arkitekt Ole Drachmann stod for rensning af Marmorkirkens facade. Opgaven var udfordrende, da kirkens facade bestod af adskillige materialer. Derfor blev forskellige afrensningsmetoder anvendt. De store overflader af Gjellebæk-marmor blev renset meget nænsomt. Sammen med Cortex blev der udviklet en ny metode til projektet, hvor facaden blev renset ved hjælp af vandtåge. Sarte dekorative elementer blev renset med en nyudviklet laser rensningsmetode.

Restaureringen af facaden blev færdiggjort til Fredrikstadens 250-års jubilæum. I dag er den rensede facade ikke kun et højdepunkt i Fredrikstaden, men også i det københavnske bylandskab. Marmorkirken ligger i dag som et ikonisk vartegn midt i det Københavnske bylandskab. Den smukke kirkebygning tiltrækker besøgende fra både ind- og udland året rundt. Ole Drachmann løste opgaven som partner hos Erik Møller Arkitekter, der i dag ejer rettighederne til projektet. Læs mere om muligheden for kirkerestaurering ved Drachmann Arkitekter 

Arkitekt Ole Drachmann stod for den vanskelige  facaderenovering, hvor nye rensningsmetoder måtte udvikles

restaurering af historiske bygninger efter brand

Arkitektur og historie: Marmorkirken, også kendt som Frederikskirken, er beliggende i Københavns bydel Frederiksstaden. Kirken betragter sig selv som en levende citykirke. Den blev oprindeligt designet af arkitekten Nicolai Eigtved der så kirken som højdepunktet i Frederiksstaden. Ved indvielsen i 1894 var kirken allerede sort af forurening på grund af brugen af kul til opvarmning i de omkringliggende lejligheder, værksteder og erhvervsbygninger. Derfor er kirkens rene og hvide facade i marmor under den irgrønne kuppel et forholdsvis nyt syn – set i forhold til byens lange historie.

Sted

København

Bygherre

Frederikskirkens Menighedsråd

Bevaringsstatus

Kirke

Type

Facaderestaurering

År

1999

Status

Udført

Foto

Jens Markus Lindhe

Relaterede projekter