Receptionsdisk

Arkitekt Ole Drachmann designede en serie skranker til Bäckaskog Slott i Fjälkinge, for at imødekomme bygningens funktion som hotel, restaurant og konferencecenter. Herunder en ny receptionsdisk/skranke og bardisk. Bäckaskog stueetage gennemgik således i 2009 en transformation, hvor der blev indrettet reception, lounge og bar til slottets hotelgæster. Om designet: Skrankernes front er udført af 4 mm lameller  i pladestål. De er i varierende bredde og placeret over hinanden. Stållamellernes baner brydes op for at opnå et forbandt i skrankens facade. Skrankens front er i udgangspunktet 200 mm bred. For at skabe plads til en taskehylde og en delvis sokkel, bukkes enkelte bånd frem og tilbage i forhold til de øvrige. Skrankens bordplade er af indfarvet glas, hvor der er indlagt LED lys.

Ole Drachmann løste opgaven som partner hos Erik Møller Arkitekter, der i dag ejer rettighederne til projektet. Læs mere om arkitektens rolle ved restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger 

Ole Drachmann designede en serie af skranker i forbindelse med slottets istandsættelse

I 2008 blev Ole Drachmann udnævnt til slotsarkitekt for Bäckaskog Slott i Fjälkinge, Sverige – og har det overordnede ansvar med at restaurere slottet. Tegnestuen har ansvar for løbende istandsættelse og vedligeholdelse der sikrer, at bygningernes værdi som kulturarv ikke forringes. Fokus for arbejdet har blandt andet været, via diskrete løsninger, at skabe bedre adgangsmuligheder for bygningens mange besøgende. Drachmann Arkitekter varetager også udvikling og transformation af bygningerne, så de også i fremtiden kan danne ramme moderne aktiviteter. Herunder design af ny indretning der imødekommer slottets nye funktioner. Læs mere om slotsrestaureringen i Fjälkinge. 

Producent

Solrød maskinesnedkeri

Bygherre

Statens fastighetsverk

År

2009

Relaterede projekter