Knæfald i Dyssegårdkirke
Knæfald i Dyssegårdkirke

Knæfald

Dyssegård Kirke

I forbindelse med den gennemgående renovering af Dyssegårdskirken i 2012 stod Ole Drachmann for at specieltegne alt det nye inventar til kirken, heriblandt knæfaldet.  Knæfaldet i Dyssegårdskirken er udformet som et U bestående af to sider og en langside, der vender ud mod kirkerummet. Knæfaldet er mobilt og har indbyggede hjul, således at de tre dele kan skilles ad og rulles væk. Derved kan koret anvendes til andre formål, såsom scene ved større kirkekoncerter. Alt nyt inventar i kirken er udført i bruneret metal. Knæfaldet er udført i massiv tombak, med en håndliste af bruneret messing. Knæfaldets håndliste blev bearbejdet med et specialudviklet fræsningsværktøj, der muliggjorde en snoet fræsning af metallet. Den snoede fræsning er inspireret af en traditionel håndliste med flettet lædersnøre.

I samband med den omfattande renoveringen av Dyssegårdskyrkan 2012 specialdesignade Ole Drachmann nya inventarier till kyrkan, däribland en knäpall. Knäpallen i Dyssegårdskyrkan är utformad som ett U som består av två sidor och en långsida som vänder ut mot kyrkorummet. Knäpallen är flyttbar med inbyggda hjul och de tre delarna kan separeras och rullas bort. På så sätt kan koret användas till annat, som t.ex. scen vid större kyrkokonserter. Alla nya inventarier i kyrkan är tillverkade i brun metall. Knäpallen är tillverkad av massiv tombak, med en list av brunfärgad mässing. Knäpallens list bearbetades med ett specialutvecklat fräsverktyg som gjorde det möjligt att göra en vriden fräsning i metallen. Den vridna fräsningen har inspirerats av en traditionell list med flätat läderband.


Ole Drachmann stod for løsning af opgaven som partner hos Erik Møller Arkitekter. EMA er indehaver af rettighederne til projektet.

Ole Drachmann ansvarade för uppdraget, som partner hos Erik Møller Arkitekter. EMA innehar rättigheterna till projektet

StedHellerup, Danmark
BygherreDyssegård Kirkes Menighedsråd
TypeDesign
År2012
StatusUdført
Samarbejde Emil Nielsens Smedeværksted, Tapetserer Mette Palsteen 
PlatsHellerup, Danmark
ByggherreDyssegård Kirkes Menighedsråd
TypDesign
År2012
StatusUtfört
Samarbete Emil Nielsens Smedeværksted, Tapetserer Mette Palsteen 
[contact_form]