Tegnestuen har vundet Årets pris for bedste husfacade i Sverige

Drachmann Arkitekter har modtaget prisen for Årets facade (2020) i Sverige – for bedste husfacade i kategorien renovering / restaurering. Prisen uddeles af SPEF, brancheforeningen for murværk og pudset byggeri. Formålet med konkurrencen er at belønne byggeprojekter, der kombinerer håndværk, funktion, innovation, bæredygtighed og skønhed for at bevare kulturhistoriske bygninger. Læs mere om byggeprojektet, Residensen i Kristianstad

SPEF. Brancheforeningens vindermotivation: Kulturhistorie er værd at bevare. Det kendetegner alle de nominerede til renoveringsprisen for Årets Facade. Sverige har en fantastisk byggehistorie. Landet er fyldt med bymiljøer og individuelle bygninger, der giver os alle et tilhørsforhold både nu og da. At bevare og i mange tilfælde restaurere bygninger, så de fortsat kan berige vores land, er uvurderligt. Årets vinder viser, hvor afgørende det bliver med ansvarlige, engagerede og kompetente projektteams for at opnå et slutresultat af højeste klasse. Detalje-arbejde, udførelses niveau og fornemmelse for en bygnings oprindelse har lagt grunden til succes.

Tegnestuens har arbejdet med residensens tilgængelighed for handicappede. Det er tegnestuens målsætning, når der arbejdes med tilgængelighed, at forudsætningerne for handicappede såvel som for ikke-handicappede er de samme. Det vil sige, at adgangen til enhver bygning skal være ens for alle. Ved residensen valgte tegnestuen at flytte den originale trappe ca. en meter frem, så der opstod en repos med tilstrækkelig vendediameter tæt ved adgangsdørene og at etablere en løfteplatform i tilknytning til reposen. Opgaven omfattede ligeledes trappens inventardele samt istandsættelse af de gamle gadelygter ved trappen.

 

SE FLERE NYHEDER